• De Eendracht Den Ilp Nederlands Kampioen met overdonderend spel

  Vanavond heeft De Eendracht uit Den Ilp de kampioenstitel in de eerste divisie in de wacht gesleept. De fanfare onder leiding van Marcel Visser kreeg voor haar uitvoering van Galea et Bellum van Jan de Haan maar liefst 95 punten. Ze werd op de voet gevolgd door Concordia Meterik met 94 punten. De derde plaats was voor Concordia Middelstum, dit orkest behaalde 92 punten. 

 • Tweede dag ONFK breed bezet, kampioenen komen uit Friesland

  De tweede dag van de ONFK biedt een breed deelnemersveld. Orkesten uit het heel Nederland, België en zelfs Litouwen reisden af naar Drachten. De prijzen blijven echter in de buurt. Vannacht stak blijkbaar een oostenwind op want daar waar gisteren de Groningse orkesten overheersten, namen vanmiddag de Friese orkesten de prijzen mee naar huis.

  In de derde divisie zetten de orkesten hun tanden in het werk “Valerius Variations” van Philip Sparke. De Bazuin Augustinusga won met flinke voorsprong de beker. Zij behaalden, voor de eerste keer onder leiding van dirigent Gerk Huisma, 91 punten. Muziekvereniging Stêd Sleat uit Sloten o.l.v. Durk Krol werd knap tweede met 87,33 punten. De derde prijs ging naar Overijssel, de uitvoering van De Eendracht/Excelsior Hardenberg/Brunchterveld o.l.v. Gerben Pol kreeg 86,33 punten.

  In de tweede divisie beloonde de jury het optreden van Vereniging Constantia Menaam o.l.v. de talentvolle dirigent Paul van Gils met eveneens 91 punten. Zij werden daarmee Nederlands Kampioen. CMV Beatrix Doezum o.l.v. Ido Gerard Kempenaar moest daarmee haar kampioenstitel afstaan maar werd verdienstelijk tweede met 90 punten. De derde plek was weggelegd voor het Zaandijks Fanfare Corps o.l.v. Arnold van ’t Ent. Zij behaalden met hun interpretatie van “By the River” van Jan van der Roost 87,67 punten.

 • Het is Gronings Goud wat er blinkt tijdens ONFK

  In een klein maar toch gewaagd deelnemersveld heeft Nil Sine Labore uit Boerakker de kampioenstitel van de 5e divisie in de wacht gesleept. De fanfare onder leiding van Lotte de Bruin behaalde met haar uitvoering van het werk Grounds 86,33 punten. Tweede werd CMV Advendo Morra-Lioessens onder leiding van Thom Zigterman met 84,67 punten. 

  In de vierde divisie hebben maar liefst 9 orkesten zich vastgebeten in het werk Fúzje van Rob Goorhuis. Debutant in deze divisie, MV Sereno uit Baflo, wist zich met twee punten los te spelen van de nummer twee. Onder leiding van dirigente Aline Werkman-Schipper behaalde het orkest 92 punten. De tweede plaats was voor CMV Melodia uit Wijckel onder leiding van Jeanette Valkema met 90 punten. Derde werd CMV Concordia uit Drachten met 87,67 punten. 

  De vrouwelijke dirigenten domineren tijdens deze eerste dag van de ONFK. Morgenochtend gaan we verder met de derde divisie. 

 • Wijziging aanvangstijd 5e divisie

  Onlangs heeft de organisatie van de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen een tweetal afmeldingen ontvangen van orkesten uitkomende in de vijfde divisie. In verband met deze afmeldingen heeft de organisatie besloten de vijfde divisie een half uur later te starten. Dit betekent dat de loting voor de vijfde divisie om 15.00 zal zijn. De vijfde divisie vangt vervolgens aan om 16.00 uur. De aanvangstijden van de overige divisies zijn niet gewijzigd. Voor een volledig overzicht van de lotings- en aanvangstijden verwijzen wij u naar de informatie elders op onze website. 

 • Kaartverkoop Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen

  Beleef de spanning en de sfeer van de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen live in Schouwburg De Lawei. U koopt uw kaart aan de kassa, maar u kunt ook vooraf online kaarten bestellen bij Schouwburg De Lawei. Wij verwijzen u voor de voorverkoop door naar de website van de Lawei:

      Kaartverkoop Vrijdag

      Kaartverkoop Zaterdag

  Verkoop aan de kassa

  De kaartverkoop voor de ONFK vindt verder plaats aan de ONFK-kassa ten tijde van het evenement. De toegangsprijzen zijn: € 7,50 per dagdeel, € 15,00 euro voor een passe-partout vrijdag/zaterdag en € 12,50 voor een passe-partout voor de zaterdagmiddag en -avond. 

  Deelnemers hebben middels hun deelnemerskaart recht op toegang tot het evenement op hetzelfde dagdeel als men zelf speelt. Op vertoon van deze deelnemerskaart kunnen deelnemers met korting toegang krijgen tot andere dagdelen. Kaarten voor andere dagdelen kosten dan € 5,00 per dagdeel en € 10,00 euro voor een passe-partout. Deze passe-partout geeft toegang tot alle divisies.

  U kunt bij ons pinnen. 

 • Buffet voor muzikanten

  Net als voorgaande jaren is het tijdens de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen op 13 en 14 april aanstaande gebruik te maken van een buffet voor muzikanten. 

  Zowel op vrijdag 13 april als op zaterdag 14 april hebben orkesten de mogelijkheid om bij een buffet aan te schuiven. Er wordt gegeten in twee rondes om 17.00 uur of 18.00 uur. Wij realiseren ons dat dit voor de 4e divisie wellicht voor problemen zorgt. Middels een speciale planning die aansluit op de planning van de 4e divisie hebben alle orkesten ruimschoots de gelegenheid aan het buffet deel te nemen.

  Opgave kan tot 21 maart aanstaande via ons emailadres, secretariaat@onfk.nl. Geef duidelijk door, hoeveel personen, op welke dag en hoe laat willen eten. Er volgt dan zo spoedig mogelijk een reactie ten aanzien van de beschikbaarheid. De onkosten bedragen € 13,00 per persoon (kinderen tot en met 11 jaar betalen € 8,50 per persoon). De totale onkosten dienen vooraf overgemaakt te worden op NL36 RABO 0320 8466 95 op naam van Stichting Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen onder vermelding van de naam en plaatsnaam van uw orkest. De kaartjes zullen dan bij de loting of in overleg eerder aan de contactpersoon van het orkest overhandigd worden.

  Het buffet bestaat uit:

  - Varkenshaas met champignonsaus

  - Runde Stoofschotel

  - Kipsaté met Indonesische pindasaus

  - Portobello met blue Wolvegasaus en seizoen groenten (vegetarisch)

  - Salades

  - Bijgerechten: nasi, friet en seizoen groenten

  De beschikbaarheid is beperkt, meld uw orkest daarom snel aan! Mocht u vragen hebben mail dan naar secretariaat@onfk.nl.

 • Try outs

  In voorbereiding op de ONFK worden er try outs georganiseerd door de deelnemende fanfares. Deze try out-concerten worden gebruikt door de orkesten als peilmoment; hoe staat de fanfare ervoor in het repetitieproces en welke muzikale punten moeten nog aangescherpt worden ter verbetering. Voor de deelnemers een mooie proef en voor het publiek een uitgelezen kans om de verplichte werken alvast te beluisteren. Mocht u een try out willen bezoeken klik dan hier.