De ONFK gaat voor 1-daags evenement en neemt afscheid van 5e divisie

De Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen vinden volgend jaar plaats op zaterdag 5 april. De kampioenschappen werden dit jaar voor het eerst georganiseerd op enkel de zaterdag en dat is zowel organisatie, deelnemers als toeschouwers erg goed bevallen. Net als andere edities zal de ONFK plaatsvinden in de Lawei in Drachten. Dan zal echter wel voor het eerst in al die jaren de 5e divisie ontbreken. Dit jaar was er slechts 1 deelnemer, maar ook de voorgaande jaren was de deelname aan de magere kant. Hierdoor heeft het bestuur moeten besluiten deze divisie niet te programmeren voor de ONFK 2025.

Mocht het nu zo zijn dat de 5e divisie-orkesten staan te trappelen om deel te nemen, dan horen we het graag en zullen we alsnog alles in werk stellen een podium te geven aan deze orkesten. Neem hiervoor contact op via secretariaat@onfk.nl 

De verplichte werken zijn vrijdag 31 mei vastgesteld. Aanstaande zondag zullen wij deze samen met het inschrijfformulier publiceren. Er kunnen maximaal 28 orkesten meedoen (VOL=VOL).

Op vrijdag 4 april zullen wij iets anders voor de muziekliefhebbers gaan organiseren. Wat dat gaat zijn, maken wij later bekend. Houdt hiervoor onze socials in de gaten!